Veelgestelde vragen

Low Level Laser Therapie is een succesvolle behandelingsmethode tegen pijn. De laserstralen zorgen ervoor dat het lichaam zichzelf hersteld.

Wat is Low Level Laser Therapie (LLLT)?

LLLT is niet-invasief. Dat betekent dat de behandeling niet IN het lichaam plaatsvindt. Het doet geen pijn. De naam zegt het al: de lasertherapie gebruikt lasers met een laag wattage aan laserstralen. Het licht dat de laser maakt, produceert geen warmte. De meeste patiënten merken tijdens de behandeling niks of haast niks van de laser.

Is Low Level Laser Therapie voor iedereen geschikt?

Ja, LLLT is voor iedereen geschikt. Minderjarige kinderen moeten wél  vergezeld worden door een ouder.

Wat zijn de kosten van de behandeling?

De kosten voor een behandeling zijn € 50,00 voor 30 minuten. Als je een aanvullende verzekering hebt, kunnen de kosten worden vergoed. De behandeling valt onder het kopje ‘alternatieve geneeswijzen’. Hier lees je meer over de verschillende beroepsverenigingen waar Centrum Vitaal bij aangesloten is. 

Voor welke pijnklachten is de Low Level Laser Therapie geschikt?

Voor alle pijnklachten. Of je nu een (oude) sportblessure, pijn in de onderrug, artritis of een golferselleboog hebt. Lasertherapie kan je helpen snel weer blessure- en pijnvrij te zijn. In onze praktijk zien we regelmatig mensen met carpaal tunnel syndroom (CTS), RSI-klachten, migraine, fibromyalgie, chronische hoofdpijn, clusterhoofdpijn, peesklachten, weke delen letsels, ontstoken slijmbeurzen, pijnlijke spieren en gewrichten, neurologische pijn, chronische niet-genezende wonden. Je leest het: of het nu gaat om acute pijn of chronische pijn, waar dan ook in het lichaam- LLLT is de juiste manier van pijnbestrijding. Lees hier verhalen van patiënten die een LLLT-behandeling hebben gehad.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Eerst hebben we een gesprek aan de hand van je intakeformulier met daarop informatie over jou en je pijnklachten. Daarna gaan we samen kijken en bepalen welke plek op het lichaam behandeld moet worden. Daarna begint de behandeling met de LLLT. Dit kan zittend zijn of liggend; comfortabel op een behandeltafel. De laserapparatuur is geluidloos. De kop van de laser gaat over de huid van de plekken die behandeld worden. Je voelt hier niets van. De behandeling is helemaal zonder pijn.

Hoe snel zal ik me beter voelen?

Meestal zal je binnen twee tot vier behandelingen verschil voelen. Minder pijn. Sommige patiënten zeggen minder pijn te hebben na de eerste behandeling en hebben soms ook maar één behandeling nodig. Dit is voor iedereen anders, ook omdat pijn anders beleefd wordt. Natuurlijk hangt het ook af van de aard van de klacht. Je weet hoe dan ook binnen een paar sessies of en wat de lasertherapie met jouw pijn doet. Hoe sneller de pijn vermindert, hoe minder behandelingen er nodig zijn en hoe groter het tijdsverschil tussen de behandelingen wordt.

Zijn er bijwerkingen bij deze behandeling?

Er zijn nauwelijks bijwerkingen. Al meer dan dertig jaar wordt er onderzoek gedaan naar de behandeling van de Low Level Laser Therapie. En nooit zijn er blijvende bijwerkingen gemeld. Het kan wel voorkomen dat je moe, misselijk of duizelig bent op de dag van de behandeling. En sommige mensen voelen even een verslechtering omdat het lichaam reageert op de therapie. Een belangrijke tip: drink voldoende water na de behandeling. Zo worden afvalstoffen afgevoerd. Heb je nog meer vragen over de behandeling? Vind je het misschien toch spannend? We beantwoorden je vragen graag. Bel 074-29 14 143 of stuur ons een bericht.

Heeft het altijd succes?

Geen enkele behandeling geeft 100% resultaat, maar in 90% van de gevallen heeft LLLT een belangrijk positief effect. En dit is echt ontzettend veel! Dat is niet alleen onze eigen ervaring, maar ook wat de vele wetenschappelijke onderzoeken aantonen.

Wordt deze behandeling al veel toegepast?

In andere delen van de wereld wel. Denk aan Amerika, Canada, Australië en Scandinavië. Daar wordt het ook gewoon vergoed door de zorgverzekeraar. Gezien de successcores verwachten we dat Nederlandse verzekeraars niet achter zullen blijven. Vooralsnog wordt de behandeling vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt. We helpen je graag!

Kan de behandeling in combinatie met andere behandelingsmethoden worden gebruikt?

Ja, dat kan! Lasertherapie wordt zelfs vaak gebruikt in combinatie met andere vormen van therapie. Bijvoorbeeld in combinatie met fysiotherapie, chiropractie, zacht weefsel mobilisatie (Soft Tissue Mobilisatie) en zelfs na een operatie. Het komt ook voor dat lasertherapie complementair gebruikt wordt bij andere genezingsmethoden. Dat betekent dat het als aanvullend wordt gezien op een behandeling. Zo wordt een behandeling effectiever en is iemand eerder genezen.

 

Op zoek naar effectieve, vriendelijke en betaalbare pijnbestrijding? Maak direct een afspraak! Bel 074-29 14 143 of stuur ons een bericht!


De Low Level Laser Therapie is een behandelmethode van Centrum Vitaal. Hier vind je een ruim aanbod van behandelingen, natuurgeneeskundige en psychosociale consulten. Centrum Vitaal is aangesloten bij erkende beroepsverenigingen als de NVA voor acupunctuur, NWP voor natuurgeneeskundige consulten en NFG voor psychosociale consulten. Alle consulten worden vergoed in de aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van de eigen bijdrage. Meer informatie? Bel 06-1009 81 32 of stuur ons een bericht.