Wat zegt de wetenschap over Low Level Laser Therapie?

Meer informatie over Low Level Laser Therapie

Low Level Laser Therapie (photobiomodulatie) wordt als de behandeling en genezing van de toekomst gezien. Studies naar de effecten van LLLT tonen aan dat het toepassingsgebied enorm is. De onderzoeksresultaten zijn veelbelovend. Ook steeds meer reguliere artsen specialiseren zich in deze lasertechniek. En dat is geweldig, want LLLT helpt bij eindeloos veel klachten. Denk aan RSI, oorsuizingen, ontstekingen, diabetes, artritis, doorbloedingsproblemen, psoriasis, eczeem, acne, hernia, gordelroos, jicht, hielspoor, fibromyalgie, ME/CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), stofwisselingsziektes… En niet alleen bij mensen helpt het, maar ook bij dieren.

De eerste onderzoeken

Wist je dat Albert Einstein (1879-1955) als eerste de theorie over lichtbundels heeft onderzocht? Daarna volgde fysicus Theodore Maiman. Hij publiceerde in 1960 voor het eerst over laserbestraling in relatie tot gezondheid. En in 1969 presenteerde E. Mester, een Hongaarse wetenschapper, over het gebruik van lasers in de geneeskunde. Hij bewees dat deze vorm van licht- en energietoediening voor veel dingen zorgt. Zoals meer energie, het verlichten van pijn, een snellere genezing en herstel en een sterker immuunsysteem.

De afgelopen jaren is lichttherapie door middel van low level lasertechniek steeds belangrijker geworden in de geneeskunde. In veel landen (zoals Amerika, Canada, Australië, Japan en de Scandinavische landen) is de Low Level Laser Therapie helemaal geaccepteerd. Inmiddels is de werking van LLLT onderbouwd door meer dan 4000 wetenschappelijke studies en publicaties van gerenommeerde universiteiten. Er zijn negen wetenschappelijke studies over lasertherapie en migraine. 185 wetenschappelijke studies gaan over rugpijn en lasertherapie. Meerdere onderzoeken gaan over knieproblemen, slijtage, ontstekingen en pijn na operaties. Over lasertherapie en fibromyalgie zijn zeker 23 studies.

De werking van lasertherapie

Het woord ‘laser’ staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Door gestimuleerde emissie wordt licht versterkt. Zo sterk dat het gigantische energie bevat. Het licht van de laser veroorzaakt foto-biochemische reacties in cellen. Lichtgevoelige moleculen kunnen laserstraling absorberen. De laserstraling zorgt voor een verhoogde productie adenosine-triphosphatase (ATP). Dit is cellulaire biochemische energie. ATP zorgt voor meerdere positieve fysiologische reacties, zoals de verhoging van de cellulaire stofwisseling. Door middel van bestraling met (rood) laserlicht, wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De biochemische energie bespoedigt herstel en genezing. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe photobiomodulatie werkt.

Koop je eigen laser in onze webshop?

Mitochondria zijn delen van een cel die energie produceren. Laserlicht stimuleert de mitochondria om stoffen aan te maken zodat cellen sneller vernieuwd en hersteld worden. Daarnaast verbetert laserlicht de functie van de mitochondria in de witte bloedcellen. Ook de rode bloedcel absorbeert het licht. Daardoor kan de rode bloedcel beter voorzien in het zuurstoftransport. Zodoende komen er voldoende zuurstof en voedingsstoffen in de kleine bloedvaten. Bloed verbetert. Daarom kan de LLLT ook gezien worden als een vitaliteitsproduct. Ziektes kunnen voorkomen worden, medicatie kan verminderd worden, je kunt weer beter presteren

Op deze afbeelding is te zien hoe laserbehandeling werkt op de cellen in het bloed. Lichtgevoelige moleculen kunnen laserstraling absorberen. De laserstraling zorgt voor een verhoogde productie adenosine-triphosphotase (ATP).

Wat er gebeurt bij een laserbehandeling

Vergelijking vóór en na de behandeling met LLLT

Bij Centrum Vitaal controleren we je gezondheid en vitaliteit vóór en na de behandeling met de Low Level Laser Therapie. Dit doen we met behulp van de VitaliteitsScan. Tijdens het meten worden er twee elektroden op de polsen geplaatst. 300 hartslagen worden gemeten. Daarmee is er informatie over je energievoorraad, biologische leeftijd, stresslevel, bioritme, neurotransmitters, hartritme en mate van spanning. Direct na een behandeling met de LLLT doen we dezelfde meting. In de afbeelding hieronder zie je de hoeveelheid energie vóór de pijnbestrijding (aan de linkerkant) en ná de pijnbestrijding (aan de rechterkant).

De VitaliteitsScan geeft weer wat de hoeveelheid energie is vóór en ná de behandeling met de LLLT.

De afbeelding hieronder laat zien dat er meer energie is en minder pijn na de laserbehandeling.

De VitaliteitsScan geeft weer wat de hoeveelheid energie is vóór en ná de behandeling met de LLLT.

Hoe de VitaliteitsScan precies werkt en wat deze meet, zie je in onderstaande video.

Hieronder nog twee video’s die de werking van Low Level Laser Therapie uitleggen:

Tarieven

De kosten voor één behandeling van 30 minuten: € 50,00. Als je een aanvullende verzekering hebt, kunnen de kosten worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.
Kom langs voor vrijblijvende informatie.  Stuur ons een e-mail voor meer informatie

Op zoek naar effectieve, vriendelijke en betaalbare pijnbestrijding? Maak direct een afspraak! Bel 074-291 4143 of stuur ons een bericht!


De Low Level Laser Therapie is een behandelmethode van Centrum Vitaal. Hier vind je een ruim aanbod van behandelingen, natuurgeneeskundige en psychosociale consulten. Centrum Vitaal is aangesloten bij erkende beroepsverenigingen als de NVA voor acupunctuur, NWP voor natuurgeneeskundige consulten en NFG voor psychosociale consulten. Alle consulten worden vergoed in de aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van de eigen bijdrage. Meer informatie? Bel 06-1009 81 32 of stuur ons een bericht.